הרשמה לבית הספר

שאלות נפוצות

אנחנו יודעים שתוך כדי הליך הרשמה לבית הספר יכולות לעלות שאלות חשובות שישפיעו על בחירת בית הספר. ריכזנו כאן כמה תשובות לשאלות שאנחנו מקווים שיעזרו

בית הספר הינו הטרוגני ורב גוני הנותן מענה באופן דיפרנציאלי לצרכי כל תלמידיו, כך שכל אחד מוזמן לצמוח אל צמרת הדקל. בבית הספר כיתת תקשורת– כיתה רב גילית לתלמידים על הרצף האוטיסטי המשתלבים בכיתות ובתכניות בביה"ס. כיתות מקדמות– כיתות ייחודיות לתלמידי חינוך מיוחד בהן יש סייעת צמודה, תוכנית לימודים מותאמות ותכניות העשרה על פי גיל ואופי תלמידי כל כיתה.  כיתות במסלול רגיל– כיתות הטרוגניות, המתגבשות ליחידה אחת, לנבחרת. בפני תלמידי הכיתות עומדות מגמות לבחירת תחומי עניין, מכיתות אלו יאותרו תלמידי צמרת. כיתת מנהיגות– כיתת מצויינות המדגישה אוריינטציה הישגית ומתמקדת בערך המנהיגות, בתחום החדשנות ובחשיבה רב- תחומית.  הכיתה המדעית– כיתת מצוינות המכוונת למצוינות בתחומי המתמטיקה, מדעים ומחשבים דרך תוכניות מגוונות וחדשניות.

בכיתה המדעית לומדים תלמידים עם אוריינטציה מתמטית ומדעית. תלמידי הכיתה לוקחים חלק במסלול עתודה מדעית טכנולוגית הכוללת לימודי מחשבים, פיסיקה, מדעים ומתמטיקה מוגבר. תלמידי הכיתה משתתפים בתכנית ספייס לאב של קרן רמון ומפתחים ניסויי חקר לבדיקה בתנאי חלל. תלמידי ביה"ס כבר זכו להטיס שלושה ניסויים לחלל דרך נאס"א. במהלך השנה יצאו התלמידים לסמינר סינגולרי מדעי בו יחקרו נושא נבחר מחוץ לביה"ס ולאו דווקא בין כתלים.

בכיתת מח"ר, כיתת המנהיגות של ביה"ס לומדים תלמידים עם אוריינטציה הישגית וחברתית. תלמידי הכיתה לוקחים חלק בלימודי מנהיגות, חקר ומחשבים. תלמידי הכיתה משתתפים בתוכניות אוניברסיטאיות מתחלפות ורב תחומיות על מנת לפתח חשיבה מקורית, חדשנית ועם אוריינטציה יזמית. במהלך השנה יצאו התלמידים לסמינר סינגולרי בנושא יזמות בו יחקרו נושא נבחר מחוץ לבית הספר ולאו דווקא בין כתלים.

למסלול זה יאותרו ויצטרפו תלמידים מכל הכיתות שהוכיחו יכולות ואחריות ללמידה. התלמידים ישתתפו בתכנית הקפצה ופעילות גיבוש שתפתח עבורם דלתות לתחומי עניין חדשים. התלמידים יתגבשו לכדי קבוצה ייחודית שתוזמן לחשוב מחוץ לקופסא וללמוד מתוך סקרנות ותאוות דעת מבורכת.

בית הספר מעמיד בפני התלמידים מגמות מתחומים שונים המיועדות להרחבת אופקים, קידום ערך הבחירה בלמידה וגם כחלק מההכנה לשלב הבא, בתיכון אז יפגשו התלמידים עם המגמות לקראת עיצוב תעודת הבגרות. המגמות חוצות תחומים וכוללות מגמות מתחומי האומנות, מחול, מוסיקה, ציור, קולנוע, צילום וכדומה מגמות מתחום המחשוב, תכנות רחפנים, רובוטיקה, מציאות מדומה, הקמת אתרים ומתחום מדעי החברה, מנהל עסקים, קרימינולוגיה, תעשיה וניהול. היצע המגמות משתנה בין השכבות ומותאם להיצע ולביקוש בכל שכבה.

הורי בית הספר הינם חלק מהמשפחה. ההורים מוזמנים להשתתף ולהיות מעורבים בתכניות הרבות, בימי השיא ובשגרה המבורכת. ביה"ס מפעיל את מערכת המשוב, דרכה ניתן לראות מידי יום מה מצב תפקודו של הילד. בסוף כל שבוע יוצא משולחנה של מנהלת בית הספר 'דף ירוק' – ידיעון עדכון שבועי על השבוע החולף ועל זה העומד בפתח. ההורים מוזמנים לערבי פעילות, מוזמנים לקחת חלק בוועדי הכיתות וכן בהנהגת ההורים הבית ספרית. להורים קשר שוטף עם מחנכי הכיתות, יועצות השכבות והמורים המקצועים.

שעור 1 08:30-09:15
שיעור 2 09:20-10:05